ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2023/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

12.01.2023 - 18 кубика дървесина задържаха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Пловдив

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив задържаха 18 куб. м дървесина при проведена вчера проверка на частен  адрес  в гр. Перущица, област Пловдив. Проверката е извършена съвместно със служители на РУ на МВР и Държавно ловно стопанство - Тракия. Тя е предизвикана по сигнал от стопанството за липси на дървесина от временни складове на обекти за дърводобив в държавна горска територия.

Съставен е един акт за установяване на административно нарушение по Закона за горите. Документацията е изпратена на органите на досъдебното производство. 

Служителите от Регионална дирекция по горите - Пловдив извършват ежеседмични специализирани акции с представители на органите на МВР. За изминалата седмица горските инспектори към дирекцията са извършили  над 400 проверки като са съставени 6 акта, от които 4 за установени нарушения по Закона за горите и 2 по Закона за лова и опазване на дивеча.  Проверките за спазване на горското законодателство продължават.