ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2023/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

31.01.2023 - Горски служители установиха нарушения на ловното законодателство

Нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча установиха снощи горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас. На територията на Ловно-рибарско дружество „Пънчево“, община Средец служителите по горите са спрели за проверка лек автомобил. В превозното средство са открити ловно оръжие и средства, забранени за лов на дивеч. Водачът на автомобила е представил разрешително за лов за територия, извън мястото, на което е бил спрян от проверяващите. Забранените средства за ловуване - електронен преобразувател на образа, термален оптически прицел и прожектори за осветяване на целта са задържани от служителите на Регионалната дирекция. На нарушителя предстои да бъде наложена санкция.

Служители на Изпълнителна агенция по горите на 29.01.2023 г. са извършили проверка в ловно-стопанския район на Ловна дружина „Руска Бела“, община Мездра, където се е провеждал групов лов на хищници. Проверяващите са установили, че един от ловците е отстрелял див заек, а друг ловува без заверени ловни документи за 2023 г. При лова не е присъствал служител на Държавно горско стопанство – Мездра като придружител, каквито са нормативните изисквания.

По случая е образувано досъдебно производство от РУ на МВР Мездра.

Служителите от Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите продължават да извършват масови проверки по контрол по опазване на горските територии, за спазване на горското и ловно законодателство в цялата страна.